VÅRA SENASTE PROJEKT

SMHI - Brixly

FAKTA

Westman El kan stolt presentera att vi skall bygga nya lokaler på Nya varvet för SMHI i samarbete med Brixly.

Projektering har utförts av KABA konsult i samråd med Westman El.

Projektet kommer att utföras under 2023


SMHI la ner tre av sina kontor i Sverige och det i Malmö var ett av dem. En del av personalen vid Malmökontoret fick erbjudande om arbete på kontoret i Göteborg. Detta medförde att det nuvarande kontoret blev för trångt. 

Det nya kontoret har tre våningar samt vind med teknikutrymme. Totalt rör det sig om 3800 kvadratmeter. Ca 90 personer kommer att arbeta på SMHIs nya kontor på Nya Varvet.
Kvibergs Kaserner - Veidekke 

Westman El skall tillsammans med Veidekke bygga lägenheter för Wilhem AB

Projektering utförs av Vinnergi Fiber, passerkontroll och brandlarm utförs av Säkerhetspartner i Väst. De nya lägenheterna byggs intill Kvibergs kasern och det fem våningar höga huset blir i tegel, med plåttak och plåtdetaljer för att smälta in i den omkringliggande miljön. Totalt kommer huset att rymma 50 smålägenheter på 24-53 kvadratmeter, fördelat på 1:or, 1,5:or och 2 rum och kök. 


Hela huset byggs energismart och ska certifieras med Miljöbyggnad Silver. 

Här kommer bland annat finnas solpaneler på taket, elladdning av cyklar och individuell mätning av energiförbrukningen, vilket gör att de boende själva kan påverka hur mycket varmvatten eller el de betalar för.


Lägenheterna planeras stå klara för inflyttning vid årsskiftet 2024/2025 och uthyrningen påbörjas sommaren 2024.

FAKTA

Arena Läppstiftet  - Säve Byggnads

FAKTA

I hjärtat av Göteborg i Lilla Bommen med en fantastisk utsikt över hamninloppet, hittar du Arena Läppstiftet. Arena erbjuder avkopplande lounger, inspirerande co-workingytor, flexplatser och exklusiva privata mötesrum för allt från det mindre mötet till större sammanhang. Alla utrustade med den senaste tekniken. Här finns även alla chanser att bli ännu bättre på jobbet genom att mötas och nätverka med andra coworkers. Det roliga sättet att bli riktigt bra.


Med sina 110 flexplatser i öppna, inspirerande och växlande miljöer samt 14 mötesrum utrustade med smart teknik har denna coworking allt ni kan tänkas behöva för en perfekt arbetsdag. 

Ljud, ljus, doft och ergonomi är genomtänkt in i minsta detalj precis som de noga utvalda materialvalen. Vill ni sitta helt avskilt finns det även möjlighet att hyra ett av våra 12 arenakontor. 

För er som vill ta ert möte till nya höjder rekommenderas mötesrum på plan 21 eller varför inte prova någon av takterrasserna för att lätt kunna byta arbetsmiljö och inspireras?

Torslandaskolan - Veidekke 

Westman el och Säkerhetspartner i Väst kan stolt presentera att vi skall utföra nybyggnad av Torslandaskolan i samarbete med Veidekke för Lokalförvaltningen. Elprojektör är Afry i Varberg i samarbete med Westman el. Arbeten kommer att utföras mellan maj 2022 och sommaren 2024. Westman El utför installationer i husen i samarbete med Säkerhetspartner i Väst. 

Komplett elsystem, smarta styrningar på belysning, datanät, fiberinstallationer, brandlarm, inbrottslarm, passerkontroll, åskskydd och rökevakuering.

I Torslanda bygger vi en ny F-6-skola med plats för 600 elever. Den nya skolan ersätter gamla Torslandaskolan F-5 och Österödskolan F-3.

Torslandaskolan F-6 har målsättningen att bli världens bästa skola när det regnar. Det regnar i Göteborg i snitt var tredje dag, och i stället för att irritera sig över något vi inte kan rå på, vill vi genom kreativa dagvattenlösningar i byggnaden skapa möjligheten att nyttja regnvatten som en resurs både pedagogiskt och i lekmiljön.

Skolans verksamhetsidé är att erbjuda en varierad pedagogisk miljö som främjar allas kunskapsutveckling inom olika skolformer. 
FAKTA

Consat - Trevonus

Westman El bygger tillsammans med Trenovus om kontorshus för Consat. 

Projektering utförs av Vinnergi. 

Total ombyggnad av kanalisation, kraft, belysning och data utförs av Westman El. 


Consat startades 1986 och är idag en av Sveriges ledande, privatägda ingenjörshus. Bolagsgruppen växer ständigt av egen kraft i takt med en ökande efterfrågan av Consats tjänster och produkter.


Tack vare lång erfarenhet, fantastiska medarbetare, hög kompetens och kreativitet tillhandahålls unika tekniska lösningar med både bredd och djup. Consat har en särställning på marknaden när det gäller att genomföra tvärfunktionella projekt och uppdrag. Consat strävar efter att verka inom framtidens tekniker balanserat med en stor kundbas för att nå stabilitet över tid.


FAKTA

Vallgatan 22 - Kålltorps Bygg för Vasakronan

Inom Vallgraven med balkong

Westman El – Kålltorps Bygg utför nya lokaler för Vasakronan på Vallgatan 22.

Helt nytt elsystem på de 608 kvm stora kontoret på kanonläge Vallgatan 22 i Göteborgs innerstad.Projektering utförs av Vinnergi


Ta hissen rätt upp i lokalen, kliv ut och möts utav en trevlig lounge. 

I lokalen finns en privat terrass med trevlig utsikt i söderläge. 

Vill du ta cykeln till jobbet eller köra ett träningspass på lunchen, så är det inga problem. 


I lokalen finns det möjlighet till ett gym med tillhörande omklädningsrum. 

I lokalen finns det även 3 mötesrum, samtalspoddar och ett inbjudande pentry. 

Fastigheten är belägen i ett av de starkast växande handelsstråken i Göteborgs City och är mycket lättillgänglig för besökare. 

FAKTA

Ciceron - D2 - Veidekke 

Westman El och Säkerhetspartner i Väst kan stolt presentera att vi skall utföra nybyggnad av 129 st lägenheter samt 3 st lokaler i markplan vid Masthuggskajen.  D2 i samarbete med Veidekke. Elprojektör är Bengt Dahlgren Göteborg AB i samråd med Westman El. Arbeten kommer att utföras mellan 2022 och 2024. Westman El utför installationer i husen i samarbete med Säkerhetspartner i Väst. Komplett elsystem, datanät fiberinstallationer, brandlarm, passerkontroll, åskskyddsanläggning och rökevakuering. 

Ett modernt och stilrent hus på Nya Masthuggskajen, ett av innerstans mesta up-coming område. Här bor du med ena foten i det myllrande stadslivet och den andra i en härligt avslappnad hemma-oas.


Klicka här för att se mer av projeketet: nordr.seFAKTA

Hammarviken - Vinnergi

Wallenstams gamla HK Fastigheten Lorensberg 15:3 med adress 

Lennart Torstenssonsgatan 6-8. Ytan uppgår till 2100 kvm.

Den närliggande bebyggelsen utgörs av andra redarvillor som Villa Johanneberg och Carlanderska villan.


Westman El och Säkerhetspartner har i samverkansentreprenad fått i uppdrag att modernisera elsystemet, nytt passersystem, brandlarm, inbrottslarm på Hammarvikens nya kontor.

Projektör är  i Vinnergi samarbete med Westman El och 

Säkerhetspartner i Väst.
FAKTA

Friggagatan - Säve Byggnads

FAKTA

Westman El har utfört utbyte av föråldrade armaturer till nya, smarta, energisparande armaturer som både sparar pengar åt föreningen och ökar trygghetskänslan för boende.
Ring 

eller 

maila

Westman EL AB

Aröds Industriväg 54

417 05 Göteborg

 Copyright Westman El AB 2023

Denna webbplats använder cookies. Klicka här för att se vår policy.

OK